Industri Nyheder

Nigeria Shipping øger toldbehandlingssatsen for importerede varer

2023-11-23

Fem måneder efter, at Central Bank of Nigeria (CBN) lod nairaen flyde, har den føderale regering justeret Nigeria Customs Service (NCS) importtoldværdi fra 770,88 naira/1 US dollar til 783,174 naira/1 US dollar. Toldvæsenet sagde, at den nye valutakurs vil guide importører og toldklareringsagenter til at citere og få betaling for ny import.

Central Bank of Nigeria har bemyndiget kommercielle banker til frit at sælge udenlandsk valuta til markedsbestemte valutakurser i overensstemmelse med præsident Tinubus forpligtelse til at sikre et enkelt valutakurssystem.

Imidlertid resulterede økonomiske vanskeligheder forårsaget af nogle af den nye regerings økonomiske politikker og den føderale regerings handels- og finanspolitiske foranstaltninger vedrørende told, importafgifter, punktafgifter og skatter i et fald på 70% i Nigerias import. Omkostningerne ved at cleare varer i Nigeria er allerede højere end i andre afrikanske lande og er den dyreste blandt vest- og centralafrikanske hubs.

Dette betyder en stigning i efterladt og afsagt last, hvilket reducerer havnens lagerplads, sagde han på et nyligt møde med havneinteressenter. Ifølge ham har noget last siddet fast på havnen i mere end 10 år på grund af flaskehalse i fortoldningen. Varer, der sendes til Nigeria, sendes til havne i Ghana, Togo, Cameroun og andre nabolande, fordi omkostningerne ved at klare varer i disse havne er lavere.

Nigeria har oprettet en komité til at håndtere overliggefragt for at fremskynde overbelastningen af ​​havne, der er overfyldt af overliggefragt.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept