Industri Nyheder

Logikken bag havneinvesteringer på nye markeder som Afrika, Indien og Sydamerika er ved at blive en ny trend.

2023-09-13

For nylig offentliggjorde China Merchants Port og COSCO Shipping Ports successivt deres økonomiske resultater for første halvår af 2023.

COSCO Shipping Ports udtalte i sin økonomiske rapport, at siden 2023 har det økonomiske opsving i verden været svagt. For at bremse den høje inflation har store økonomier strammet pengepolitikken, hvilket forværrer nedgangen i den globale efterspørgsel.

Det globale indkøbschefsindeks (PMI) for nye eksportordrer er fortsat i faldende interval, og den globale handelsnedgang vil uundgåeligt påvirke Kinas import- og eksportvækst.

På trods af presset har mit lands udenrigshandel åbenlyse karakteristika af stærk modstandskraft og vitalitet. Under indflydelse af forskellige foranstaltninger til at stabilisere udenrigshandelen har Kinas andel af den globale eksport stort set været stabil i første halvdel af 2023.

Det kan siges, at på trods af det komplekse og alvorlige eksterne miljø og afmatningen i den globale handel og investeringer, er driften af ​​COSCO Shipping Ports stadig bemærkelsesværdig.

På samme måde, hvad angår China Merchants Port, er virksomhedens strategi efter en ny runde med personalejusteringer bestemt til at blive videreført og finjusteret i fremtiden.

Selvom China Merchants Port\COSCO Shipping Ports har forskellige strategier i havnestrategisk layout, er sporet det samme, og de er også bakket op af den kinesiske økonomi og global handel.

At dømme ud fra den nuværende status og tendenser i skibsfartens udvikling er modsætningen mellem udbud og efterspørgsel på markedet for containerskibe i første halvdel af 2023 blevet intensiveret, containerfragtmængden er faldet en smule, udbuddet af skibskapacitet er accelereret, og nye containere. skibe er gået ind i en koncentreret leveringsperiode.

På lang sigt vil usikkerheden i den globale økonomiske vækst øges, Kinas økonomiske vækst og eksport vil forblive robust, og globale industri- og forsyningskæder vil fortsat blive omformet, og havneindustrien vil uundgåeligt blive påvirket.

Med andre ord, uanset om China Ports er den vigtigste slagmark eller China Merchants Ports og COSCO Shipping Ports, hvis seneste strategi er at blive global, vil de stå over for virkningen af ​​det internationale marked og den omfattende undertrykkelse af geopolitik.

I fremtiden vil havnefusioner og -opkøb for udviklede lande som Europa og USA ikke længere være nemme. Logikken bag havneinvesteringer i nye markeder som Afrika, Indien og Sydamerika er ved at blive en ny trend.

We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy
Reject Accept